PROF.DR.VEDİ AŞKAROĞLU HOCAMIZIN KAZAKİSTAN ABAY ÜNİVERSİTESİ ETKİNLİKLERİ

09 Kasım 2022 Çarşamba

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Vedi Aşkaroğlu görevlendirme ile gittiği Kazakistan Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi’nde 10 Ekim ile 4 Kasım 2022 tarihleri arasında bir takım görev ve etkinlikler gerçekleştirdi.
Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi Filoloji ve Çokdillilik Eğitimi Enstitüsü tarafından davet edilen hocamız 35 öğretim üyesi, 4 doktora öğrencisi ve 28 yüksek lisans öğrencisine yönelik " Araştırma Yöntemleri ", " Tez Yazımı", "Akademik Yayın Etiği ", " Akademik Yayın " konularında eğitim, konferans ve seminerler verdi. Davet edilen hocamızın gerçekleştirdiği görevler ve etkinlikler genel hatlarıyla aşağıdaki gibidir:
  1. 35 öğretim üyesi, 4 doktora öğrencisi ve 28 yüksek lisans öğrencisine yönelik uygulamalı bir atölye çalışması yaptırıldı. Bu aşamada, daha önce belirlenmiş olan konuların yanında katılımcıların önerileri dikkate alındı ve uygulamada katılımcılara geri dönüt verilerek gerekli düzeltmeler de yapıldı.
  2. Farklı bölümlerde “Türk Eğitim Sistemi” konulu kısa konferanslar verilerek hem Giresun Üniversitesi hem de diğer Türk üniversitelerinde eğitim-öğretim imkanları hakkında bilgilendirme yapıldı.
  3. Üniversite hocaları ile öğrencilerinden bazılarının katılımı ile Kazakistan ve Türkiye Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri yapıldı. Farklı bölümlerde “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu kısa konferanslar verildi.
  4. Öğrencilere yönelik “Türk Kültürü, Tarihi, Coğrafyası ve Yaşamı” adlı etkinlikler birkaç sınıfta düzenlendi. Bu konularla ilgili mini bilgi yarışmaları düzenlenerek öğrencilerin merak ettiği birçok konu hakkındaki soruları yanıtlandı ve ülkemiz ile Giresun Üniversitesi hakkında bilgiler verildi.
  5. Seminer etkinlikleri dışında, farklı bölümlerde “Türkiye’de Yaşam” konulu kısa konferanslar verilerek ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel değerleri tanıtıldı.
  6. İngilizce ve Rusça Çift Dil Bölümü öğrencilerine yönelik “İngilizce Sesletim Yarışması” düzenlendi.
  7. Seminer etkinlikleri dışında, farklı bölümlerde “Türkiye’de Turizm” konulu kısa konferanslar verilerek ülkemizin gezilebilecek yerleri tanıtıldı ve seyahat, konaklama, ücretler, yemekler, dil ve iletişim gibi konularda bilgiler verildi.
  8. Son günde düzenlenen “Sertifika Töreni”nde katılımcılara katılım sertifikaları verildi. Törene Abay Üniversitesi’ni temsilen iki Rektör Yardımcısı, ilgili Fakülte Dekanı ve birçok bölümün başkanları katıldı. Üniversitemizi temsilen, rektörümüz, dekanımız ve bölüm başkanımızın selamları ve dilekleri Abay Üniversitesi rektör yardımcısı ile paylaşıldı.