2. Geleneksel İngilizce Sesletim Yarışması Gerçekleşti

12 Kasım 2023 Pazar

Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “İngilizce Sesletim Yarışması”, 06-07-08 Kasım 2023 tarihlerinde Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda  gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan KESİK’in açılış konuşmasını yaptığı etkinliğe, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur ŞAHİN, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Dr. Vedi AŞKAROĞLU, Fen Edebiyat Fakültesi Sekreteri Erol CAN, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasında Cumhuriyetin 100. Yıldönümüne vurgu yapan Prof. Dr. Beyhan KESİK, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözüne de atıfta bulunarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenlerine ve öğrencilerine organizasyon için teşekkür eden Sayın KESİK, öğrencilere, sadece mesleki alanları ile ilgili değil, farklı alanlarda yapılacak etkinliklere de yönelmelerinin kendilerini geliştirmeleri bakımından önemli olduğunu ifade etti.

Etkinliğin komisyon başkanlığını da yürüten Prof. Dr. Vedi AŞKAROĞLU yaptığı konuşmada, öğrenilen dilde, kendi anadilimizde bulunmayan sesler olduğunu, en basit İngilizce kelimelerin bile telaffuzunda hatalarımızın olabileceğini, öğrenmenin farklı yönlerle ve egzersizlerle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilerin farkındalıklarını artırmak için bilgi yarışması, telaffuz yarışması, uluslararası bağlantılar, öğrenci sempozyumları düzenlediklerini belirten Sayın AŞKAROĞLU, öğrencilerin bütün bu etkinliklerin düzenlenmesinde yer almayı istediklerini, bölüm hocalarının yönlendirmesi ile katılım oranının çok iyi olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Dr. Vedi AŞKAROĞLU moderatörlüğünde başlayan yarışmada, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 64 öğrenci kıyasıya yarıştı.

Yarışmada, öğrencilerden kendilerine verilen İngilizce cümleleri en doğru şekilde telaffuz ederek okumaları istendi. Bölüm öğretim elemanlarından oluşan jüri üyeleri, öğrencilerin performanslarını değerlendirerek puanlama yaptılar.

Yarışmalar sonucunda bölüm öğrencilerinden Nur Nihal BAŞKAN birinci, Alperen UYAR ikinci ve Mehmet Ali ÇETİN de üçüncü oldu.